T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Mehmet Soysaraç Ortaokulu

ÖĞRETMENLERİN, ÖĞRENCİLERDEN KAYNAKLI KARŞILAŞTIKLARI OLUMSUZ DAVRANIŞLARDA İZLEYECEKLERİ ADIMLAR:

ÖĞRETMENLERİN, ÖĞRENCİLERDEN KAYNAKLI KARŞILAŞTIKLARI OLUMSUZ DAVRANIŞLARDA İZLEYECEKLERİ ADIMLAR:

1. Sözlü Uyarma;

Öğretmenin öğrenciyle görüşme sürecini oluşturur. Öğrenciden beklenen olumlu davranışın neler olabileceği anlatılır. Olumsuz davranışlarının devamı hâlinde kendisine uygulanabilecek yaptırımlar konusunda uyarılır. Öğretmen bu süreci tutanakla kayıt altına alır.

a)      Ders esnasında karşılaşılan olumsuz durumlarda SÖZLÜ UYARI TUTANAĞI tutulması gerekiyorsa bu tutanak “Ders Öğretmeni” tarafından tutulup yine Ders Öğretmenince saklanacaktır.

b)      Öğrenci genel davranışlarıyla ilgili olumsuzluk durumunda SÖZLÜ UYARI TUTANAĞI tutulması gerekiyorsa bu tutanak “Şube Rehber Öğretmeni” tarafından tutulup yine Şube Rehber Öğretmenince saklanacaktır.

c)      Nöbet esnasında karşılaşılan olumsuz durumlarda SÖZLÜ UYARI TUTANAĞI tutulması gerekiyorsa bu tutanak “Nöbetçi Öğretmenler” tarafından tutulup Nöbetçi Müdür Yardımcısına teslim edilecektir. Nöbetci müdür yardımcısı bu tutanağı öğrencinin sınıf öğretmenine teslim edecektir.

(EVRAKLAR İLGİLİ ÖĞRETMENDE DOSYALANACAK)   

SÖZLÜ UYARI TUTANAĞINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 

2. Öğrenci İle Sözleşme İmzalama;

Öğrencinin sözlü uyarılmasına rağmen olumsuz davranışlarını sürdürmesi hâlinde öğrenci ve öğretmen arasında bir görüşme gerçekleştirilir. Bu görüşme sonucunda öğrenci sergilediği olumsuz davranışlarını değiştirmeyi kabul edeceğine ilişkin Öğrenci Sözleşme Örneğini imzalar. (EVRAKLAR İLGİLİ ÖĞRETMENDE DOSYALANACAK)  

ÖĞRENCİ SÖZLEŞMESİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

 

3. Veli ile Görüşme;

 

Öğretmen, öğrencinin bu olumsuz davranışları sürdürmesi hâlinde veliyi okula davet eder. Okul yöneticilerinden birinin veya varsa rehber öğretmenin de katılımı ile yapılan görüşmede, öğrencinin olumsuz davranışları ve uygulanabilecek yaptırımları veliye bildirilir. Veli Görüşme Tutanağı Doldurulur. Velinin toplantıya gelmemesi durumunda tutanak tutulur. (EVRAKLAR İLGİLİ ÖĞRETMENDE DOSYALANACAK)   

 VELİ GÖRÜŞME TUTANAĞI

 

 

4. Okul Rehberlik Servisine Sevk Etme;

Öğretmen, öğrencinin olumsuz davranışları sürdürmesi hâlinde öğrenciyi okul rehberlik servisine yönlendirir.

5. Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kuruluna Yönlendirme;

Bu aşamalardan sonra öğrencinin olumsuz davranışlarını sürdürmesi durumunda; öğretmen, dilekçe ile yazılı belgelerin bulunduğu dosyayı hazırlayacağı raporla birlikte görüşülmek üzere öğrenci davranışlarını değerlendirme kuruluna verir. Öğrenci davranışları değerlendirme kurulu ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda aşağıdaki cezaları verebilir veya teklif eder. (EVRAKLAR ÖDDK DOSYASINDA SAKLANACAK)

(ÖDK SEVK DİLEKÇESİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.)

a. Uyarı;         b. Kınama;       c. Okul değiştirme;

 

 

TÜM EVRAK VE YAZI İÇİN  TIKLAYINIZ. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.11.2023 - Güncelleme: 08.01.2024 11:33 - Görüntülenme: 195
  Beğen | 0  kişi beğendi